De Band-opstelling®: Volgende Fase

IMAG0117Na de eerste, buitengewoon succesvolle sessies met de Band-opstelling® in Nederland is het nu tijd voor de volgende stap in deze baanbrekende nieuwe therapievorm, waarin de helende kracht van muziek andermaal duidelijk wordt. De eerste fase adresseerde met name het herkennen van het eigen archetype (Zanger, Drummer, Bassist, Gitarist of Toetsenist) en dat van mensen in de eigen omgeving. Kijk zo nodig even hier om het geheugen op te frissen.

kabelspagettiIn deze tweede fase van de Band-opstelling® verlaten we definitief de comfort zone. Want om een scherper inzicht in het eigen functioneren te krijgen, wisselen we van instrument – en dus van Archetypische Rol. Dus wie in diepste wezen Toetsenist is, wordt nu Drummer, aan de overzijde van het quindrant. Het Zanger-type gaat naar de positie van Bassist enz. enz. – kijk wel uit voor microfoonstandaards en losliggende kabels.

keith en die andere gitaristOm je een beeld te geven van hoe zo’n Band-opstelling®-wissel in z’n werk gaat: bij The Rolling Stones neemt Bill Wyman achter de microfoon plaats, Charley Watts speelt gitaar, Keith drums, Mick bas en Ron Wood gewoon gitaar als altijd, maar dan op een van de 65 gitaren die Keith op tournees altijd meeneemt. Iedereen kan zich wel voorstellen: dit klinkt niet alleen abominabel, het voelt ook behoorlijk ongemakkelijk. Voor de artiest zelf en niet minder voor het publiek.

Bill WymanEn daar is het in de tweede fase van de Band-opstelling® juist om begonnen. In de confrontatie met het ‘vreemde’ Archetype wordt de eigen persoonlijkheid opnieuw ‘gezien’ en ‘gehoord’. Deze nieuwe vorm van shocktherapie is in staat diepe en blijvende inzichten te verschaffen. Recente studies tonen 8% toename van Respect voor de Ander (Bill: ‘ik geef het je te doen, de hele avond rennen over het podium, kermen en stoer doen’) en circa 14,3% (!) hernieuwde Acceptatie van het Zelf (‘’t is toch zo gek niet om achterin een beetje voor standbeeld te spelen’). Meer onderzoek is natuurlijk nodig om deze uitkomsten te bevestigen.

sign up todayOok voor ons Hardwerkende Nederlanders is het vergroten van Respect en Acceptie natuurlijk een goed voornemen. En goede voornemens gedijen bij wat hulp en ondersteuning. Daarom start hier op Goeie Nummers binnenkort de aanmelding voor de eerste sessies met de Band-opstelling®: Volgende Fase. Laat deze unieke kans niet voorbijgaan – er zijn nog een paar plaatsen over!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s